Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlín- Sparta

8. 3. 2007


Autor: Petr Zeman – 7.3.2007

Zlín – Sparta

 

 V hokejové aréně Luďka Čajky se utkají dva silné týmy Sparta a Zlín. Po dvou zápasech vede suverénně Sparta 2:0 na zápasy. Loňský mistr Sparta dokázal, že i letos je hladový po titulu. Hodně budou rozhodovat přesilové hry. V hale vládne skvělá atmosféra. Určitě uvidíme aktivní hokej. Sparta je zkušenější v play-off než Zlín, průměrný sparťanský hráč má 60 zápasů v play- off a průměrný Zlínský hráč má odehráno 30 zápasů v play- off. Ale kolik hráč má odehráno zápasů to vůbec nehraje roli. V hale jsou vybaveni žlutými šálami, akorát Sparta se vymyká barevnosti.
 V 17:00 hod. rozhodčí odpískal první buly v tomto zápase. Zlín se od prvních minut velmi snaží. V čase 1:42 min. sparťanský hráč podrazil hlavního rozhodčího. Zlínský hráč fauluje a jde si sednout na dvě minuty na trestnou lavici. Sparta většinu zápasů rozhodne v přesilové hře., ale první přesilovka se Spartě nevydařila. Rob si jde odpočinout. Rachůnek měl skvělou šanci, ale neproměnil. Sparta polevuje, Zlín jde stále dopředu. Malá rvačka se strhla mezi Spartou a Zlínem. Tomáš Duba znovu podržel Spartu. V čase 10:25 min. podezření, že Sparta hrála v šesti rozhodčí nepotvrdil. Černušek si jde sednout na trestnou lavici. Murýn si po dlouhé době zachytal, Hlinka jel sám na branku, ale neproměnil. Malá strkanice z důvodu, že Sparta dokončila šanci po hvizdu rozhodčích, Zubíček a Vykoukal si jdou odpočinout. Dnes místo hokeje bude na trénink boxu. Čas 14:36 Petr Leška dává první gól v tomto zápase, stav je 1:0. Znovu se bude vylučovat sednout si půjde Langmajer a Kapšpařík. Tento zápas je plný emocí, a proto jsou malé strkanice. Nosek si jde sednout na dvě minuty a Sparta bude hrát 1,20 min. tři na čtyři. Čas 16:24 Sparťanský hráč Petr Ton dává gól a stav je 1:1. Langmajer držel Zlínského hráče nad rozpory s pravidly, ale na trestnou lavici nejde. Tyčka pomohla Murýnovi od druhého gólu pro Spartu. Ještě před odjezdem do kabiny se strhla malá bitka. V první třetině jsme viděli že se hraje  aktivní hokej. Stav po první třetině je 1:1. Začíná druhá třetina. Možná, že v tomto zápase uvidíme nejvíce střel v tomto play-off. Oba týmy jsou velmi aktivní. Zlín pozměnil sestavu. Mokrejš měl skvělou šanci, ale Duba vychytal. Nehraje se moc aktivní hokej. Zlín měl skvělou šanci, ale neproměnil. Černošek si jde odpočinout. O pár minut později byl vyloučen Leška., ale domácí fanoušci byli velmi pobouzeni., ale trest byl oprávněný. Už aktivita hokeje stoupá, můžeme vidět i malé strkanice. Ošklivý pohled na zlínského hráče, dostal pukem do nechráněného místa, ale naštěstí se mu nic nestalo. Zubíček si jde odpočinout na dvě minuty za zdržování hry. Murýn byl ve střehu a Sparta si na něm může vylámat zuby. Vykoukal střílí gól a Sparta vede 1:2, ale rozhodčí se šel raději domluvit k videorozhodčím, ale gól uznal. Zlín teď zabral, chce před koncem druhé třetiny vyrovnat. Duba skvěle chytá, drží Spartu. Zlín hraje dnes skvělý hokej. Langlamr fauluje za svou klecí a jde si odpočinout. Stav po druhé třetině je 1:2.
 Uvidíme, jestli Zlín předvede žluté peklo, jak se Zlínu přezdívá. Ale zatím to tak nevypadá. Začíná třetí třetina a Sparta vede nad Zlínem 1:2. Třetí třetina není moc aktivní. Duba znovu skvěle vychytal. Zlín ze sebe mačká poslední síly. Mokrejš si jde odpočinout na dvě minuty. Igor Murýn skvěle vychytal šanci Sparty. Hamrlík skvěle střílí, ale minul. Strhal si větší strkanice před Sparťanskou brankou. Fanoušci Sparty jsou nabuzeni, Zlínští fanoušci moc nefandí. Kašpařík rovnou vletěl do branky, kde stál Tomáš Duba, naštěstí se mu nic nestalo. Zlín je hladový po gólu, ale nedávají to znát. Černošek byl nastřelen do nekrytého místa. Čas 12:50 a Kašpařík vyrovnává na 2:2. Duba teď třikrát podržel Spartu. A teď se Sparta musí modlit, aby pár minut před koncem neprohrála. Duba ukazuje, že se kvalitní brankář.
Bude se nastavovat deset minut, když se nerozhodne v deseti minutovce, tak přijdou nájezdy na gólmany. Vosátka ze Zlína měl velkou šanci, ale Duby vychytal. Duba znovu podržel Spartu.
 Chýlí se k nájezdům. A napětí stoupá.  Zlínu doma nájezdy moc nejdou. Po sveřepém boji Sparta vítězí na nájezdy 2:3. Konečný výsledek je 2:3. Sparta vede v sérii tři nula, když Zlín když dnes na domácím ledě prohraje tak se s play- off loučí.



Obrazek